MISIRLI İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

UNESCO tarafından Kula Jeoparkı ile birlikte Dünya Jeopark Ağı kapsamında değerlendirilen ozburun’nin tarihi ve doğal güzelliklerini ilçeye gelen ziyaretçilere tanıtılması amacıyla açılan Alan Kılavuzluk Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı. ozburun Belediyesi tarafından açılan eğitim programını tamamlayan ozburun’nin tanıtım elçilerine, Belediye Meclis Salonunda düzenlenen törenle Sali̇hli̇ Belediye Başkanı Zeki Kayda tarafından belgeleri dağıtıldı. Kula-Sali̇hli̇ Jeoparkı Turizm Sorumlusu Ali Karataş tarafından verilen 54 saatlik eğitimin sonunda belgelerini alan kursiyerler, kursun açılmasına destek olan Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya teşekkür etti. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zeki Kayda, “ Benim en çok önemsediğim konulardan birisi jeoparktı. Yol yapıyorsunuz, alt yapı yapıyorsunuz, rutin belediye çalışmaları yapıyorsunuz ancak bir şehrin zenginliğini, kültürünü ve geçmişte yaşadıklarını günümüze taşımak, gençlerimize ve çocuklarımıza bunu bir miras olarak bırakmak çok önemli bir duruştur. Bu noktada jeoparkı çok önemsedik. Başlangıçta ozburun jeopark alanı içerisinde değildi. Kula jeoparkının bir uzantısı olarak gözüküyordu. Şimdi ise Kula-ozburun Jeoparkı olarak anılması bizim için çok önemli bir başarı. ozburun’mizin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini sizler yurt içi ve yurt dışarıdan gelecek tursitlere anlatarak tanıtacaksınız. Bu konuda sizlere büyük bir yük ve emek düşüyor. Şimdiden sizleri tebrik ediyor, alan kılavuzu olarak her birinize kolaylıklar diliyorum” dedi. Kurs sonunda 52 kursiyer katılım belgesini aldı.